Hannibal

Igårkväll såg jag säsongsfinalen av Hannibals tredje säsong. Det var känsloladdat. Det var inte riktigt som jag hade föreställt mig, men jag är långt ifrån besviken.
Vem tar bilder på tvn när de tittar på serier? Haha, what... Jag gjorde det iallafall igår, för jag känner att jag vill skriva lite om Hannibal. Det är min absoluta favoritserie och jag vill bara skriva några ord nu när det är över. NBC ställde in serien efter denna säsongen, och även om de letar efter någon som vill plocka upp dom så är det inte alls säkert att det blir mer...

(jag kommer inte spoila något från denna säsongen eller säsongsfinalen, för er som inte har sett)

Hannibal introducerades till mig förra året. Minns inte exakt när, men rätt tidigt. Innan jag såg denna serien var jag inte så insatt i Hannibal-filmerna. Jag har fortfarande inte sett dom och det är inget jag planerar att göra heller. Men jag tyckte denna serien såg väldigt intressant ut så jag började titta och då fastnade jag totalt. Det är något med denna serien som är extremt unikt. Den är väääldigt, väldigt mörk, så gillar man inte mörka och dystra serier bör man inte se denna. Den är rätt tung, jobbig och extrem, egentligen. Men jag fastnade! 
Hela produktionen är helt unik. Det finns ingen annan serie som ser ut såhär, och då snackar jag inte bara om storyn. Hela stämningen är helt unik.
Något som gjorde att jag verkligen fastnade var en av huvudkaraktärerna, Will Graham. Skådespelaren heter Hugh Dancy och han är heeelt fantastisk! Jag tycker han spelar Will så otroligt bra, jag skulle aldrig kunna se någon annan göra den rollen bättre. Personligen kan jag relatera till Will på så många olika sätt, så varje gång något händer honom blir jag helt ''åååh nej inte min gullis!!!'' hahaha... Typical fangirl där ja...

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag är så mållös av den här serien. Den är verkligen helt fantastisk. Criminal Minds var min absoluta favoritserie från typ 2010/2011-2014. Sedan kom Hannibal och bara BOOM in your face, Josefin. Haha! Alla skådespelarna är så himla fantastiska. Jag kan se denna serien om och om igen och upptäcka nya saker och bli ännu mer förälskad. Ena gången fokuserar man på storyn, den andra gången upptäcker man vilken fantastisk produktion dom har, den tredje gången lägger man märke till all symbolik och alla underliggande budskap, och så fortsätter det. Jag älskar att bryta ner varje avsnitt och verkligen gå igenom allt i detalj.
Denna tredje säsong har varit lite annorlunda för mig, för de två första säsongerna binge-watchade jag, men denna följde jag vecka för vecka. Personligen föredrar jag att binge-watcha för då är jag mer ''inne'' och fångad av storyn, det blir lite svårare för mig att få ett bra grepp om storyn när jag bara får ett avsnitt per vecka. Men nu har jag ju alla avsnitt och ska kolla igenom hela säsongen en gång till, och jag är säker på att jag kommer upptäcka en massa nya grejer som jag missade förut!

Har du inte sett Hannibal så tycker jag verkligen att du borde ge det en chans! Som sagt, särskilt om du gillar mörka saker, om du gillar att tänka efter och använda huvudet lite när du blir underhållen. Kommentera gärna om du tänker kolla eller om du har sett serien, och berätta vad du tycker! 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp